British Council

BRITISH COUNCIL

The British Council is one of Milan’s most important English language schools that decided to reorganize its internal layout, because of new lease agreements with its property owners, and as part of a new system of shared working positions that would reduce its overall space requirements. Studio & Partners was asked to support this process and in particular create a new workspace for its internal staff.

 Our approach was to eliminate unnecessary storage from the largest internal room and design a flexible space for 24 ‘bench style’ workstations that would be used in rotation. To maximise the potential of the space a mezzanine level was introduced using a specially developed steel floor construction to maximize the height of the existing space and permit the delivery of steel structure into the depth of the historical building.